Kullanıcılarımız, kullandıkları cihazlar üzerinde barındırdıkları verilerinin (kimlik bilgileri, parolalar, hesap bilgileri) güvenliğini sağlamaktan mesuldürler. Bunun ile birlikte BtcTurk, kullanıcılarının BtcTurk | Kripto üzerinde bulunan veri ve kripto varlıklarının güvenliğini aşağıda belirtilen adımlar ile sağlamaktadır.

Web sitemizin güvenliğini nasıl sağlıyoruz?

Web sitemizin geliştirilmesi aşamalarının tamamında siber güvenlik prensipleri ve disiplinleri ön planda tutulur. Tüm ürünler geliştirilme aşamasından hemen sonra iç ve dış kaynaklar kullanılarak siber güvenlik testlerinden geçirilir. Ayrıca tüm mimarimize bağımsız siber güvenlik şirketleri tarafından düzenli olarak sızma testleri yapılmaktadır. Bu testlerde pek çok saldırı vektörü ve sonuçları titizlikle değerlendirilmektedir. Birçok yaygın ve güvenilir siber güvenlik disiplini takip edilip, uygulanmaktadır. Güncel tehditler sürekli takip edilmekte ve bu tehditler karşı gerekli önlemler alınmaktadır.

Cüzdan güvenliğimizi nasıl sağlıyoruz?

Şirketimize ait cüzdanlarımızda (Sıcak ve Soğuk) birden fazla onay gerektiren sistemler kullanılmaktadır. Bu yapı sayesinde fiziksel hırsızlık/kaçırılma durumlarında dahi kullanıcı varlıklarının güvende tutulması hedeflenir. Kripto varlıklarınız büyük oranda soğuk cüzdanlarda ve ileri düzeyde fiziksel güvenlik önlemleri altında saklanmaktadır.

DDOS Saldırılarına Karşı Önlemimiz Nedir?

Dünya çapında güvenilirliği kanıtlanmış ve farklı DDOS yöntemlerine karşı (Volumetrik ve L7 düzeyi gibi) geliştirilen bulut servisler kullanılmaktadır. Bu servislere ek olarak tüm verileriniz ve kripto varlıklarınız, olası tehditlere karşı geliştirilen güçlü güvenlik duvarları ile korunur. Acil ve beklenmedik durumlara karşı ise felaket kurtarma planlarımız ve sistemlerimiz hazır bulunmaktadır.

Parolalarınızı Nasıl Koruyoruz?

Parolalarınız en güçlü şifreleme algoritmaları ile şifrelenerek, herhangi bir yöntemle okunamayacak şekilde saklanmaktadır. Kullanıcı hesaplarına ait parolalar, herhangi bir personel veya yönetici tarafından görüntülenemez. Kullanıcı verilerinin saklandığı veri tabanlarına erişim kısıtlıdır ve tüm aktiviteler 7/24 güvenlik operasyon merkezimiz tarafından kayıt altına alınmaktadır.

Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kurumumuzun veri tabanında güvenle saklanmaktadır. Verileriniz, işlemlerinizin gerçekleştirilmesini ve yasal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesini sağlayabilmek için kullanılmakta olup, özel hayatın gizliliği ile temel hak ve özgürlüklerin korunması prensibi çerçevesinde hizmet vermekteyiz.