Stop Emir Nasıl Çalışır?

Stop emirler, piyasa sizin pozisyonunuzun tersine gittiğinde kârınızı korumak veya zararınızı belli bir seviyede kesmek için kullanılır.

BtcTurk | Kripto üzerinde 2 farklı Stop Emir kullanabilirsiniz.

  • Stop Piyasa Emir
  • Stop Limit Emir

Tetikleme Fiyatı Nedir?

Tetikleme fiyatı, alış veya satış emrinin, piyasa fiyatı, tetikleme fiyatına ulaştığı anda emir defterine eklenmesini istediğiniz fiyattır. Piyasa fiyatı, tetikleme fiyatına ulaşmadığı sürece verilen emir, emir defterine yazılmaz ve herhangi bir emirle eşleşmeden, kuyrukta bekler.

Stop Piyasa Emir

Alış-satış gerçekleştireceğiniz işlem çiftinde, tetiklenme fiyatı ve kullanılacak miktarı (TL ya da kriptopara) belirlediğiniz Stop Emir çeşididir. Fiyat belirlenen tetikleme fiyatına ulaştığında işleminiz o anki en iyi fiyat üzerinden gerçekleşir.

Stop Piyasa Alış

Stop Piyasa Alış Emri verirken alacağınız kriptoparanın, emrinizin tetiklenmesini istediğiniz birim fiyatını ve kullanacağınız para (TL/Kripto) miktarını girmeniz gerekmektedir.

En İyi Satış Fiyatı altında tetikleme fiyatı giremezsiniz.

Örneğin; En iyi BTC satış fiyatı 45.475 TL iken 45.475 TL ve altında emir verdiğiniz takdirde yansımayacaktır.

''Resimde BTC için ‘’En İyi Satış Fiyatı’’ 45.475 TL ve belirlenen ‘’Tetikleme Fiyatı’’ 50.000 TL olduğundan emir girişi gerçekleşecektir.''

Stop Piyasa Satış

Stop Piyasa Satış Emri verirken satacağınız kriptoparanın, emrinizin tetiklenmesini istediğiniz birim fiyatını ve satacağınız kriptopara miktarını girmeniz gerekmektedir.

En İyi Alış Fiyatı üzerinde tetikleme fiyatı giremezsiniz.

Örneğin; En iyi BTC alış fiyatı 45.447 TL iken 45.447 TL ve üzerinde emir verdiğiniz takdirde emriniz yansımayacaktır.

''Resimde BTC için ‘’En İyi Alış Fiyatı’’ 45.447 TL ve belirlenen ‘’Tetikleme Fiyatı’’ 40.000 TL olduğundan emir girişi gerçekleşecektir''

Stop Limit Emir

Alış-satış gerçekleştireceğiniz işlem çiftinde, tetikleme fiyatı, birim fiyatı (TL ya da kriptopara) ve almak ya da satmak istediğiniz kripto miktarını belirlediğiniz ‘’Stop Emir’’ çeşididir. 4 Çeşit Emir girebilirsiniz.

  • Limit Fiyatı ile Stop Alış Tetikleme Fiyatının Altında
  • Limit Fiyatı ile Stop Alış Tetikleme Fiyatının Üstünde
  • Limit Fiyatı ile Stop Satış Tetikleme Fiyatının Altında
  • Limit Fiyatı ile Stop Satış Tetikleme Fiyatının Üstünde

 

  1. Stop Limit Alış işlemlerinde ‘’Tetikleme Fiyatı’’ ‘’En İyi Satış Fiyatı’’ altında belirlenemez.
  2. Stop Limit Satış işlemlerinde ‘’Tetikleme Fiyatı’’ ‘’En İyi Alış Fiyatı’’ üzerinde belirlenemez.

Stop Limit Satış Emir Örneği;

''Bitcoin fiyatı 100.000,00 TL ve hesabınızda 1.25 Bitcoin var. Yaptığınız analize göre fiyat 49.000,00 TL'nin altına düşerse daha da düşeceğini düşünüyorsunuz. Kendinizi korumak için Stop Satış Emri girebilirsiniz''

Limit Fiyatı ile Stop Satış; Tetikleme Fiyatının Altında

Satmak istediğiniz fiyatı tetikleme fiyatının altında girdiğinizde emriniz, vermiş olduğunuz Stop satış emrinizdeki tetikleme fiyatına ulaştığında, işleminiz belirlemiş olduğunuz satış fiyatı veya üzerinde o anki en iyi fiyattan gerçekleşir.

"50.000,00 TL (tetikleme fiyatınız) altındaki fiyattan işlem olduğunda 49.000,00 TL fiyatla toplam 1.25 Bitcoin satış emri yazarsanız bu durumda emriniz beklemeye alınır ve Bitcoin fiyatı 49.000,00 TL veya altına düşmediği sürece emir defterine yazılmaz. Bitcoin fiyatı 50.000,00 TL'ye ulaştığında 49.000,00 TL fiyat ile 1.25 BTC satış emriniz emir defterine yazılır.

  • "Stop Limit Emir verdiğinizde emrinizin gerçekleşme garantisi yoktur. Her limit emirde olduğu gibi yazdığınız satış fiyatından almak isteyen olmayabilir.

Limit Fiyatı ile Stop Satış; Tetikleme Fiyatının Üstünde

Satmak istediğiniz fiyatı tetikleme fiyatının üstünde girdiğinizde emriniz, vermiş olduğunuz stop satış emrinizdeki tetikleme fiyatına ulaştığında, işleminiz belirlemiş olduğunuz satış fiyatı üzerinden gerçekleşir.

''49.000,00 TL (tetikleme fiyatınız) altındaki fiyattan işlem olduğunda 50.000,00 TL fiyatla toplam 1.25 Bitcoin satış emri yazarsanız bu durumda emriniz, beklemeye alınır ve Bitcoin fiyatı 49.000,00 TL veya altına düşmediği sürece emir defterine yazılmaz. Bitcoin fiyatı 49.000,00 TL'ye ulaştığında 50.000,00 TL fiyat ile 1.25 BTC satış emriniz emir defterine yazılır.''

  • Stop Limit Emir verdiğinizde emrinizin gerçekleşme garantisi yoktur. Her limit emirde olduğu gibi yazdığınız satış fiyatından almak isteyen olmayabilir.

Stop Limit Alış Emir Örneği;

''Bitcoin fiyatı 49.500,00 TL ve hesabınızda 150.000,00 TL var. Yaptığınız analize göre fiyat 49.000,00 TL'nin üstüne çıkarsa daha da yukarı gideceğini düşünüyorsunuz. Fiyat hareketini kaçırmamak için Stop Alış Emir girebilirsiniz.''

Limit Fiyatı ile Stop Alış; Tetikleme Fiyatının Altında

Almak istediğiniz fiyatı tetikleme fiyatının altında girdiğinizde emriniz, vermiş olduğunuz Stop Alış emrinizdeki Tetikleme Fiyatına ulaştığında, işleminiz belirlemiş olduğunuz alış fiyatı üzerinden gerçekleşir.

''50.000,00 TL (tetikleme fiyatınız) üstündeki fiyattan işlem olduğunda 49.000,00 TL fiyatla toplam 3 Bitcoin alış emri yazarsanız bu durumda emriniz, beklemeye alınır ve Bitcoin fiyatı 50.000,00 TL veya üzerine çıkmadığı sürece emir defterine yazılmaz. Bitcoin fiyatı 50.000,00 TL'ye ulaştığında 49.000,00 TL fiyat ile 3 BTC alış emriniz emir defterine yazılır.''

  • Stop Limit Emir verdiğinizde emrinizin gerçekleşme garantisi yoktur. Her limit emirde olduğu gibi yazdığınız satış fiyatından almak isteyen olmayabilir.

Limit Fiyatı ile Stop Alış; Tetikleme Fiyatının Üstünde

Almak istediğiniz fiyatı tetikleme fiyatının üstünde girdiğinizde emriniz, vermiş olduğunuz stop alış emrinizdeki tetikleme fiyatına ulaştığında, işleminiz belirlemiş olduğunuz alış fiyatı veya altındaki en iyi fiyat üzerinden gerçekleşir.

49.000,00 TL (tetikleme fiyatınız) üstündeki fiyattan işlem olduğunda 50.000,00 TL fiyatla toplam 3 Bitcoin alış emri yazarsanız bu durumda emriniz, beklemeye alınır ve Bitcoin fiyatı 49.000,00 TL veya üstüne çıkmadığı sürece emir defterine yazılmaz. Bitcoin fiyatı 49.000,00 TL'ye ulaştığında 50.000,00 TL fiyat ile 3 BTC alış emriniz, emir defterine yazılır.

  • Stop Limit Emir verdiğinizde emrinizin gerçekleşme garantisi yoktur. Her limit emirde olduğu gibi yazdığınız satış fiyatından almak isteyen olmayabilir.