Hatalı Adrese Bitcoin Yatırma

Bitcoin Yatırma işlemlerinde yazılan adresin sorumluluğu kullanıcıya aittir.

BtcTurk | Kripto üzerinde bulunan diğer cüzdanlarımıza, Bitcoin göndermeniz durumunda aşağıdaki bilgileri destek@btcturk.com adresiyle paylaşmanız gerekmektedir.

Token/Coin İsmiYatırılan tutar Yatırma işleminin TX ID bilgisi İade yapılması istenen adres Kurtarma işlemi BtcTurk tarafından garanti edilmemektedir.

Kurtarma işleminin başarılı olması durumunda, yanlış adrese gönderdiğiniz varlıklar, belirttiğiniz cüzdan adresine iade edilecektir. Paylaşılan kripto adresinin doğruluğu kullanıcının sorumluluğundadır. İade adresinin BtcTurk ile hatasız ve eksiksiz olarak paylaşılması gerekmektedir. Yanlış iade adresi verilmesinden dolayı yaşanacak kayıplardan BtcTurk sorumlu değildir.

İade işlemi için ödenecek transfer ücretine (Fee) ek olarak 1% kurtarma işlem ücreti yanlış gönderilen varlıktan düşülecektir. Hatalı transfer değerinin kurtarma ücreti ve işlem ücretini karşılamaması durumunda iade yapılmayacaktır.

Hatalı Adrese Bitcoin Çekme

Bitcoin yapısı gereği geri dönüşümsüzdür. Bitcoin çekme işlemlerinden önce alıcı adreslerin algoritmalara uygunluğu kontrol edilmektedir. Algoritmaya uygun adresler geçerli kabul edilmektedir.

Ancak yine de kullanıcıların alıcı adresi ve gönderim tutarını kontrol edebilmeleri için transfer işlemlerinde e-posta onayı talep edilmektedir. E-posta onayının ardından transfer işlemi, Bitcoin cüzdanı tarafından otomatik olarak başlatılmaktadır. Bu nedenle e-posta onayı verildikten sonra Bitcoin çekme işleminiz iptal edilemez.

Çekim yaptığınız adres henüz üretilmemiş olsa bile kriptopara cüzdanı, adresi doğrulayabiliyorsa işlem ağa (blokzincirine) gönderilir ve işlem geri döndürülemez.

Yanlış adrese yapılan Bitcoin çekme işlemlerine ait tutarların iade edilmesi mümkün değildir.