İki aşamalı doğrulama (2FA) yönteminizi aşağıdaki adımları takip ederek değiştirebilirsiniz.

  1. Güvenlik sekmesinden İki Aşamalı Doğrulama butonuna tıklayınız.
  2. Authenticator Kullan butonuna tıklayınız.
  3. İşlemi gerçekleştirmeniz için SMS Doğrulama istenecektir. SMS Doğrulama kodunu girdikten sonra Authenticator kullan adımının hemen altında Authenticator Aktivasyonu ekranı açılacaktır.
  4. Cihazınıza Google Authenticator (veya Lastpass Authenticator, Microsoft Authenticator, Authy) uygulamasını yüklemeniz gerekmektedir.
  5. Yükleme tamamlandıktan sonra Google Authenticator uygulamanızı açarak sağ altta bulunan ''+ butonuna'' bastıktan sonra dilerseniz "Barkod tarayın" seçeneğinden kameranız ile QR kodu taratarak, dilerseniz "Elle girmek için" seçeneğinden hesap ismi belirleyip sarı renkte işaretlenen Manuel giriş kodunu yazdıktan sonra cihazınıza tanımlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulama cihazınıza tanımlandıktan sonra Google Authenticator (veya Lastpass Authenticator, Microsoft Authenticator, Authy) uygulaması tarafınıza 6 haneli kod üretecektir.

Bu kodu barkodun sağındaki alana yazıp KODU DOĞRULA butonuna bastığınızda işleminiz tamamlanmış olacaktır.

İşlem tamamlandıktan sonra hesabınıza her girişinizde Authenticator uygulamanızın ürettiği kodları girmeniz gerekecektir.

Tanımlama işlemini yaparken veya hesabınıza giriş yapmayı denediğinizde "Authenticator kodunu yanlış girdiniz." hatası alıyorsanız Authenticator uygulamanızın zaman ayarının doğru senkronize edilmemiş olmasından kaynaklanabilir.

Android Cihazlarda zaman ayarının doğru olması için:

  • Authenticator uygulamasında sağ üstteki 3 nokta butonundan ana menüye gidin.
  • Ardından Ayarlar'a dokunun ve Kodlar için zaman Düzeltme'ye tıklayın.
  • Şimdi Senkronize Et seçeneğinden işleminizi tamamlayabilirsiniz.

IOS Cihazlarda zaman ayarının doğru olması için:

  • Ayarlar >Genel>Tarih ve Saat menüsünden Otomatik Ayarla aktif edilir.
  • Tarafınıza iletilen sarı ile belirttiğimiz manuel giriş kodunuzu (anahtarınızı) kayıt etmelisiniz.
  • Farklı bir cihaza tanımlama işlemi yapacağınızda veya Authenticator uygulamanıza herhangi bir şekilde erişiminiz olmadığında bu kodu kullanarak tekrardan tanımlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

SMS Doğrulama yöntemi ile hesabınıza erişiminizin olmadığı durumda, Authenticator yöntemine nasıl geçilir? Detaylı bilgi için bağlantıya tıklayınız.

İki Aşamalı Doğrulama Yöntemi Nasıl Değiştirilir? (SMS'den Authenticator'a Geçiş)