Emir Defteri Nedir?

Emir Defteri, BtcTurk kullanıcılarının hangi fiyattan ne kadar miktarda alış ve satış emirleri vermiş olduğunu gösterir. Basit AL SAT ve Gelişmiş AL SAT sayfasında emirlerinizi alış ve satış tablolarına bakarak gerçekleştirebilirsiniz.

Emir Çeşitleri Nelerdir?

Piyasa Emri:

Piyasa emri derinlik tablosundaki en iyi fiyatlardan işlem yapmanızı sağlar. Eğer en iyi fiyatta sizin alış ya da satış isteğinizi karşılayacak kadar derinlik yok ise, emrinizin kalanı bir sonraki en iyi fiyattan gerçekleşir.

Piyasa emirleri, küçük fiyat oynamaları ile zaman kaybetmeden hızlıca alış ve satış işlemi yapmak için idealdir. Piyasa seçeneği ile yaptığınız işlemler emir defteri üzerinde piyasa emri olarak işlenecektir. ''Derinlik tablosundaki en iyi satış emri 30.000 TL'den 1 Bitcoin iken sitede Bitcoin fiyatı 30.000 TL olarak görünecektir. Fakat bu durumda siz 60.000 TL'lik bir piyasa alış emri girerseniz, emriniz önce 30.000 TL'den 1 Bitcoin'lik satış emri ile eşleşecek ve sonrasında daha yüksek fiyatlardaki diğer emirler ile toplam 60.000 TL'lik alım gerçekleşene kadar eşleşecektir. İşleminiz sonucunda 30.000 TL ve yukarısındaki fiyatlardan toplam 60.000 TL'lik alış yapmış olursunuz.''

Limit Emir:

Limit emir işlem yapmak istediğiniz miktar ve fiyatı yazarak yapılan işlemdir. İşleminizin gerçekleşme garantisi yoktur. Limit Alış emir yazdıysanız yazdığınız fiyattan satan, Limit Satış emri yazdıysanız yazdığınız fiyattan alan olmadıkça emriniz tahtada yazılı olarak bekler. Limit Satış Emir için; derinlik tablosunda yer alan en iyi alıcının belirlediği fiyatın altında emir verildiği takdirde piyasa fiyatı üzerinden işlem gerçekleşir.

Limit Alış Emir için; derinlik tablosunda yer alan en iyi satıcının belirlediği fiyatın üzerinde emir verildiği takdirde piyasa fiyatı üzerinden işlem gerçekleşir.

Stop Emir:

Stop emirler, piyasa sizin pozisyonunuzun tersine gittiğinde kârınızı korumak veya zararınızı belli bir seviyede kesmek için kullanılır.

Detaylı bilgi için: Stop Emir Nedir ve Stop Emir Nasıl Verilir?